Artikel fra 2014

333 km Fyen Rundt set fra en Bianchi-cykel og i et godt gult selskab

Af Kim Barren

Solen var på vej op over Kattegat. Otterup og Bogense var lagt bag os. Og der midt på en mikro-landevej kom den kørende og spærrede hele vejen. Grisebilen. Brems. Stop. Vi holder, lød råbene.

Og det gjorde vi. Indtil vi langsomt en for en kom udenom lastbilen. Mens chaufføren fik en søndagsoplevelse, han ikke lige havde regnet med. Hvad skal 75 mænd i tætsiddende trikot også på hans vej sådan en søndag morgen?

Jo, sammen med 320 ryttere havde de 75 ryttere halvanden time før kl. 05.00 sagt farvel til Odense og var startet en søndagstur af de lidt længere. 333 km Fyen Rundt. En smuk tur der havde udsigt til kysten omkring Fynsland det meste af turen. Fra Odense via Otterup, Bogense, Båring Vig, Strib, Middelfart. Hvor en veldækket morgenmad med rundstykker, kager – dejligt ikke Svend Flindt – kaffe, juice og frugt ventede.

Så de 12 ryttere fra Team Taasinge samt gæsterytter Lars Bo, Stenstrup, fik forsynet sig. Også de tre sidst ankomne Lars Müller, Jan Frost og skribenten, der som de sidste kom forbi grisebilen – men da var resten af holdet stukket af i ren morgen-race. Men så havde vi jo gode ben sidste 250 km til at trække holdet rundt.

Fra Middelfart gik turen videre syd over mod Fønsland, Gamborg fjord og i retning af Assens, hvor depotet meget belejligt lå ved Vestfyens Bryggeri. Og nej drenge, der blev ikke serveret øl! Men cola, vand og sportsdrik samt de uundværgelige bananer og bar. Så var benene atter klar til næste stræk. Gps’en var sat mod Faaborg med en smuttur udover Helnæs og alle de andre småveje på det vestfynske. Og med TT’s folk i de gule trøjer i front for gruppen, der nu var nede på omkring 30 mand gik det af sted med 33-34 km/t – enkelte gange lidt langsommere – ”vi forcerer ikke på bakkerne”, lød kampråbet. Hvorefter nogle af drengene selvfølgelig havde deres egen lille bakkespurt-konkurrence, ikke Lasse, Carsten, Brian og Kim?

Nå ja, når vi nu skal kører 333 km, passerer vi selvfølgelig også en masse skilte undervejs. Så det er selvfølgelig den rette Team Taasinge-ånd, at der også køres skiltespurt. Måske var det derfor, at de andre ryttere, der ikke havde gult tøj holdt sig i baggrunden og lod sig trække med rundt. Men er der ikke noget med at cykelryttere i gult tøj skal pakkes ind og passes på i feltet? Det skete dog ikke den solskins-søndag midt i juni. De gule trøjer måtte selv gøre arbejdet hele turen rundt. Men det gjorde vi gerne!

Vi nåede efterhånden kendte veje, da vi via Faldsled og Horneland svingede ind gennem Faaborg, Et kort væskestop ved Hotel Faaborg og en telefon-opringning, så Claus H kunne få en ny vandflaske når vi nåede depot Svendborg, efter at han havde tabt sin tidligere på dagen. Så blev det atter sat tempo på via Nab, Fjællebroen, Ballen, Lehnskov og igennem Svendborg – nu var vi på hjemmebane. Og klokken 11.00 trillede vi ind i frokost-depotet ved Maritimt Center i Svendborg.

Hamburg-ryg, leverpostej, pasta, brød, grønt, frugt, saft og vand. Værsgo at spise efter 200 km på cyklen, Tak, sagde vi. Og strakte benene samtidig med. Ligesom der blev tid til fotografering og kys fra koner og kærester, der var mødt frem. Ligesom vandet i Svendborgsund blev forsynet med lidt mere væske!

Således velforsynet gik det atter mod nordvest. Lundeborg blev lagt bag os, men inden havde Thomas V fået kysset fru og børnene ligeefter Hovvej, mens Carsten fik hilst på fruen i krydset i Lundeborg. Så nåede vi atter ud til kysten vi Revsøre og Tårup, inden Nyborg-landevejen kaldte fra Slude og ind mod Hotel Nyborg Strand. Her blev væskedepotet igen besøgt. Og de havde heldigvis dagens koldeste vand. Skønt efter 250 km i solskin. Videre nordpå langs Storebælt Kerteminde. Og ja, den lille by Bovense fik en ny skiltekonge. Vi lod Preben Q få skiltet gratis.  Det var hans barndomsby. Sådan Preben,

Snart nåede vi Kerteminde, hvor vi konstaterede at Nordstranden i byen stadigvæk trækker badesild på en sommerdag. Vi fik vist også vinket til nogle af dem. Men havde desværre ikke tid til en dukkert – selv om det var fristende at blive kølet af.

Turens sidste depot i Bøgebjerg fik også et kort besøg. Men vandet var i modsætning til Nyborg halvlunkent. De betød ikke noget. Nu ventede de kun de sidste 50 km. Og belønningen i mål var sandwich og en kold øl. Så der var enighed om at køre efter det. Via Hindsholm og halvvejs mod Fynshoved, Munkebo og gennem Odense – hvor vi også passerede den nye Odinsbro som nogle af de første – nåede vi tilbage til målområdet.

333 km lagt på tælleren i en samlet tid på 10 timer og 50 minutter. Fraregnet depotstop undervejs endte klokkede vi ind i en tid på 9,57 og nogle sekunder. Og alle mand var med hjemme, efter en tur med højt humør, ingen punkteringer eller andre uheld. Så endnu en gang var Team Taasinge med til at vise klubtrøjen på de fynske landeveje.

Nøjagtig som de tyve mand der kørte den 180 km lange tur og de 10 mand plus klubbens bjergdronning Linda Navne, der snuppede 110 km rundt på Midt- og Højfyn. Og så skal det lige med, at klubkammerat Henrik Linå også deltog. I dagens anledning som holdkaptajn for et hold ryttere fra Post Danmarks Velo Postal-hold på 180 km-turen.

Vil du se resultaterne fra løbet, så tjek dette link

http://www.sportstiming.dk/Results/IndividualResults.aspx?Id=852&theme=fyenrundt